Grupa ,,Formula UNU'' COMPANIONI din Bucuresti Biserica Crinul

Grupa de Companioni ,,DRUMUL SPRE VICTORIE''

| Home | Pagina in constructie | Link | Grupa ,,Formula UNU'' COMPANIONI din Bucuresti Biserica Crinul | suntem prin zona | Companioni Photo | Diverse imaginii preferate de grupa noastra | imagini activitati cu grupa, tabere, festivaluri, camporee, investitura | My Resume | PAGINA SURPRIZELOR

 

Companioni

Prezentare companioni

Organizare

• In Romania, Asociatia Companionilor s-a infiintat in primavara anului 1997 la iniţiativa domnului Cristian Modan, pe atunci director de tineret la Conferinta Muntenia, fiind sustinut de domnul Ioan Buciuman, director de tineret al Uniunii.

• Asociatia de companioni isi propune sa ofere un sistem educational de durata care sa le ofere tinerilor identitate, sa fie asociati īntr-un grup in care sa se simtă acceptati si valorosi şi să asigure asistenta adolescentilor care traverseaza o perioada mai dificila din viata lor. Directiile dupa care se desfasoara programul sunt orientate spre autocunoastere, acceptare de sine, cunoasterea celorlalti, a mediului inconjurator, a naturii si a lui Dumnezeu.

• Companionii sunt organizati in grupe, de aproximativ 8 membri, fiecare grupa avand un nume si o deviza. Fiecare grupa are un coordonator instruit in domeniul consilierii, al organizarii taberelor, al jocurilor de societate si al relatiei cu tinerii. Astfel organizaţi, ei se intalnesc pentru diferite activitati comune precum excursii, camporee, festivaluri, tabere de arta, recreere şi muncă īn serviciul comunităţii.

Semne distinctive:

• eşarfa - de culoare albastră, simbolizānd tinereţea, speranţa, cerul şi pacea.

• sigla - simbolizeaza „uniti impreuna pentru misiune”

Ceremonii

In cadrul organizatiei exista un set de ceremonii care marcheaza identitatea fiecarui grup, care confera stabilitate si motivatie, responsabilitate individuala:

• Investirea: are loc intr-un cadru oficial si solemn, oferindu-i-se o importanţă deosebită

• Angajamentul companionilor: "Eu (numele), prin harul lui Dumnezeu, voi fi alaturi de prietenii mei companionii, pentru a-i sluji pe cei īn nevoie. Voi privi mereu la Hristos, pentru a-mi forma un caracter demn de imparatia Sa!"

• Salutul companionilor: gestul este cu mana dreapta pusa pe inima, simbolizānd „autentificarea” , pe scurt „Pentru Domnul, din inima!”

• Imnul companionilor: cu titlul „Iubirea Ta”

Ziua naţională a companionilor este a doua sāmbătă din luna Mai a fiecarui an

IMNUL COMPANIONILOR

1. Iubirea Ta nemasurata
La rascruce sta mereu
Ne deschizi carari ne'mplinesi visari
Tu ne esti rasarit catre zari.

R: A ramas doar un timp de iubre,
Adunam vis langa zbor
Vom iubi deplin vom sluji mereu
Asteptand sa vii pe alb nor.

2. Din painea noastra frangem Tata
Chiar atunci cand este greu
Noi purtam poveri, noi rostim chemari
Ne'mplinim oferind ajutor.

3. Nu vom iubi pentru rasplata
Vom trai frumos oricand
Ascultand dureri, adunand puteri
Inimi noi ce vestesc dragostea.

4. In
palma ta e viata noastra
Nici un pret nu e prea mult
Noi strabatem zari, noi aprindem mari
Umplem lumea cu mii de cantari.

INCERCAM SA VA ADUCM O RAZA DE SPERANTA

CINCI PRINCIPII IMPORTANTE CARE VA TREBUI SA LE RESPECTI ATUNCI CAN VIN PRESIUNILE PENTRU A IMPIEDICA PRABUSIREA VIETII TALE:
 
 
PASTREAZA-TI SANATATEA
FORMEAZA-TI RELATII SEMNIFICATIVE
EVITA NEGATIVISMUL
OCUPA-TE DE ALTI
TRAIESTE-TI FIECARE ZI PE RAND

                                     Indrazneste sa fii diferit

                               Vrei sa fii companion ?

Daca esti adolescent şi doresti sa cunosti noi prieteni,
Daca iti plac drumetiile si taberele de munte,
Daca iti place muzica si arta,
Daca vrei sa te cunosti mai bine, sau daca, pur si simplu, iti doresti ceva inedit
Intra in lumea companionilor.

 

dsc04805.jpg

RAZI SI LUMEA VA RADE CU TINE
UN PRIETEN ADEVARAT ESTE:
 ATENT SI DISPONIBIL
INCURAJEAZA
GATA SA SE SACRIFICE
RABDATOR
UN BUN ASCULTATOR
LOIAL
SINCER

Add your content here

Un mesaj catre toti adolescenti care ne viziteaza site-ul
 
    VA INVIDIEZ PENTRU PURITATEA PRIVIRILOR VOASTRE, PENTRU CANDOAREA ZAMBETULUI VOSTR REVARSAT SPRE VIATA, PENTRU TINERETA, PROSPETIMEA SI SI SPIRITUL VOSTRU DE AVENTURA.
MA UIT LA VOI CAT DE FRUMOSI SUNTETI SI CAT D .. VULNERABILI SUNTETI. VA INVIDIEZ FIINDCA N-ATI INVATAT INCA SA PURTATI MASTILE ATAT DE DES INTALNITE LA SEMENII NOSTRI.
  MA BUCUR CA SUNTETI VOI INSIVA SI VE MULT AS VREA SA RAMANETI MEREU ASA.
 DAR LUCRU PENTRU CARE VA INVIDIEZ CEL MAI MULT ESTE CA AVETI IN FATA O VIATA INTREAGA, IN CARE SA PUTETI IUBI SI SA FITI IUBITI.
 VA STA IN AINTE UN OCEAN DE BINECUVANTARI. ACUM AVETI SANSA SA FACETI O CALATORIE PRIN ACEST SAIT, SA ASTEPTAM OPINI , MESAJE , GANDURI, PUTETI SA VA AFIRMATI, E LOCUL VOSTRU, E TIMPUL SA VA EXTINDETI, SUCCES.
GRUPA DE COMPANIONI A COMUNITATI CRINUL  ,,FORUMUL UNU,,
INSTRUCTOR GRUPA COMPA,
GABRIEL
 

Add your content here

 

 

 PASI SPRE O LUME A BUNELOR MANIERE

 Fii tu insuti. Bunele maniere incep cu un simt real despre sine. Daca nu esti onest cu tine insuti, nu poti fi onest fata de altii. Esti unic. Nu incerca sa-ti arati o personalitate care sa se potriveasca circumstantelor.

Fii natural si lumea te va respecta pentru cine esti.

Spune ”Multumesc”. Sa multumesti altora este un mod de a-i lauda si este una din cheile de a fi politicos. Trimite o scrisoare de multumire ori de cate ori cineva face ceva dragut pentru tine sau telefoneaza sa-ti exprimi recunostinta. Acest act simplu va ajuta la cladirea unor relatii de durata. Cand cineva iti face un compliment, cel mai bun raspuns este un simplu ”multumesc”. Si nu uita de ”Te rog”, ”Scuza-ma” si ”Cu placere”, care sunt alte semne ale unei persoane manierate. 

 Fa complimente. O regula fundamentala a manierelor este sa daruiesti. Gandeste-te ce poti darui altora si tine minte ca cele mai pretioase daruri nu costa nimic. Cand intalnesti pe cineva, intotdeauna te poti gandi la un compliment dragut si adevarat pe care sa-l faci. Un ”Buna” sau un ”Ce mai faci?” nu e suficient. De asemenea, poti acorda atentia ta neimpartita altora. Poti fi generos cu salutarile calde, cuvintele de apreciere, compasiune, dragoste sau alte vesti bune.

Nu fi laudaros sau arogant si nu vorbi prea tare. Exerseaza intotdeauna stapanirea de sine si bunul simt. Vocea ta, comportamentul si chiar imbracamintea ar trebui sa reflecte o eleganta subinteleasa. O persoana manierata nu are nevoie sa-si faca reclama. Lasa ca faptele sa vorbeasca.

Asculta inainte de a vorbi. Respectul fata de altii este o cerinta a bunelor maniere. Sa-i asculti pe altii este un mod de a arata respect. Nu exista o companie mai proasta decat o persoana care nu asculta. Fii interesat cu adevarat de altii; invata-le numele si incurajeaza-i sa vorbeasca despre ei. Nu-i intrerupe. Priveste-i in ochi si asculta cu atentie. Cel ce asculta, invata si deci, castiga. 

 Vorbeste cu bunatate si grija. Inainte de a vorbi, gandeste-te ce efect vor avea cuvintele tale. Opreste-te si cantareste cuvintele cu grija si spune-le cu blandete. De asemenea, aminteste-ti ca limbajul trupului (pozitia si manierele) este la fel de important ca limbajul cuvintelor.

Nu critica si nu te plange. O persoana cu maniere nu se coboara la a critica pe altii sau a se plange de circumstante. Negativismul sub orice forma trebuie sa fie evitata. Daca auzi o barfa, nu te alatura acesteia, fii indiferent. Daca nu esti de acord cu altii, fa-o intr-un mod respectuos. Nu ataca verbal si nu ii judeca. Poti sa castigi argumentul, dar poti pierde un prieten valoros.

Fii punctual. Apreciaza valoarea timpului tau si al altora. Daca ai o intalnire, incearca sa ajungi la timp. Daca trebuie sa intarzii, suna mai intai. Niciodata sa nu ajungi mai devreme la o petrecere; s-ar putea ca gazda ta sa nu fie gata imbracata. Nu exagera cu salutul de ”La revedere”. O plecare rapida, simpla, la momentul oportun este de obicei apreciata.

Nu-i pune pe altii in situatii jenante. Trateaza pe altii cum ai vrea sa fii tratat si gandeste-te cum sa-i faci sa se simta bine. Sentimentele oamenilor pot fi la fel de fragile ca si cristalul cel mai fin. Nu jigni pe nimeni cu glume nepoliticoase sau o porecla nedorita. In conversatii, nu pune niciodata intrebari jenante cum ar fi costul unei achizitii noi sau lucruri care tin de inima. Este intotdeauna important sa te gandesti mai intai la ceilalti.

Actioneaza si cauta in toate sa faci cat mai bine. Fii o influenta calma, fericita in orice situatie stresanta si mentine-ti o figura placuta. Vezi umor oricand este posibil. Intotdeauna straduieste-te sa spui lucrurile cat mai cu curtoazie si politete. In fiecare zi imbraca-te de parca ar fi singura ta sansa sa stralucesti. Casa ta, masina si locul de munca ar trebui sa reflecte ce-i mai bun din tine. Ar trebui sa fie curate, ordonate si bine organizate. Manierele la masa sunt importante. Sa nu vorbim cu mancarea in gura sau sa nu mancam, pana cand nu s-a asezat gazda. Mananca incet, bucurandu-te de fiecare imbucatura. Savureaza momentele cand prieteni buni, conversatie buna si maniere bune aduc ceea ce viata poade oferi mai bun.

 NUMELE COMPANIONILOR INSCRISI

INSTRUCTOR COMPANION:
GABRIEL. C 
COMPANIONI:
1. TIBERIU UTA
2. ADRIAN GHIERGHITA
3. DANIEL CIOCAN
4. SEBI RADULEA
5. ANA. CIOCAN

ACESTIA SUNTEM,
DRUMUL SPRE VICTORIE

grupa-2.jpg